Het uitvak bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar Vitesse op 5 augustus in De Kuip is nagenoeg leeg. De supportersvereniging verkoopt geen buskaarten voor de verplichte buscombi.

"Wel zullen we het uitvak claimen en met één bus naar Rotterdam reizen met slechts een paar supporters. We willen zo een duidelijk en krachtig protest maken", meldt de supportersvereniging vrijdag.

De KNVB veranderde de opzet van de Johan Cruijff Schaal. Zo zal de landskampioen thuis spelen en niet zoals voorheen in de Arena.

De voetbalbond stelde 1200 kaarten beschikbaar voor Vitesse. De Arnhemmers zijn het niet eens met die verdeling en willen veel meer kaarten. Vanwege gebrek aan mankracht staat de Rotterdamse politie echter niet meer 'uitfans' toe.

De Rotterdamse driehoek (burgemeester, politiechef en officier van justitie) zou bij de aanwezigheid van meer fans de veiligheid niet kunnen garanderen tijdens de vakantieperiode

Figurant

Ruim een week geleden liet Vitesse bij monde van algemeen directeur Joost de Wit al weten niet blij te zijn met het aantal beschikbare kaarten.

"Met dit aantal voelen we ons een figurant in een evenement waar we met het winnen van de beker toch echt de hoofdrol hebben verdiend", zei De Wit toen.

"Onze supporters zijn een essentieel onderdeel van het spel; winnen doe je met z’n allen. Het voelt alsof je niet welkom bent op je eigen feest. Hoe moet ik dit uitleggen?"

De strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en Vitesse begint op zaterdag 5 augustus om 18.00 uur in De Kuip. Op verzoek van de autoriteiten werd het duel onlangs al met twee uur vervroegd.