Sam Lammers, Pablo Rosario en Dante Rigo maken komend seizoen deel uit van de A-selectie van PSV. Het talentvolle trio was in de voorbije jaargang nog veelvuldig te bewonderen bij Jong PSV.

Spits Lammers (20) kwam liefst zeventien keer tot scoren in de Jupiler League en maakte aan het einde van het seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van de Eindhovense club.

Phillip Cocu maakte in vijf wedstrijden gebruik van de diensten van Lammers, die daarin het vertrouwen van de trainer niet beschaamde. Hij vond namelijk al twee keer het net in de Eredivisie.

Middenvelder Rosario (18) kwam vorig jaar zomer over van Almere City. Hij verscheen in zijn debuutseizoen bij Jong PSV 31 keer binnen de lijnen en mocht zich zeven keer als doelpuntenmaker laten bejubelen.

Rigo (18), die eveneens een middenvelder is, droeg in de afgelopen twaalf maanden 23 keer het shirt van Jong PSV. De Belg wacht nog op zijn eerste treffer in het betaald voetbal.

RKC Waalwijk

Cocu vindt het niet meer dan logisch dat Lammers, Rosario en Rigo naar het eerste elftal overgeheveld worden. "Ze hebben vorig seizoen gedurende een langere periode met ons meegetraind. Ze zijn er nu aan toe om definitief de stap te zetten", aldus de coach.

PSV speelt zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding. De door Feyenoord onttroonde landskampioen neemt het in het Mandemakers Stadion op tegen RKC Waalwijk. De equipe van Cocu opent op zaterdag 12 augustus het nieuwe Eredivisieseizoen met een thuisduel met verliezend bekerfinalist AZ.