Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jonathan de Guzman

De Guzman vervolgt loopbaan bij Eintracht Frankfurt

Jonathan de Guzman vervolgt zijn loopbaan bij Eintracht Frankfurt. De transfer van de veertienvoudig Oranje-international wordt donderdag afgerond, zo meldt de Duitse club.
Door NU.nl

De Guzman komt over van Napoli, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Chievo Verona en een jaar eerder aan Carpi. Zijn contract in Napels liep nog tot medio 2018.

De 29-jarige middenvelder gaat voor drie jaar tekenen bij Frankfurt, dat afgelopen seizoen als elfde eindigde in de Bundesliga.

Hoewel de laatste formaliteiten van de transfer nog moeten worden afgerond, stapt De Guzman donderdagochtend al met de selectie van de Kroatische trainer Niko Kovac op het vliegtuig voor een trainingskamp in de Verenigde Staten. Hij wordt bij Frankfurt ploeggenoot van de Franse spits Sébastien Haller, die deze zomer overkwam van FC Utrecht.

Foto

Woensdagavond lekte er al een foto uit van De Guzman met het shirt van Eintracht en dus komt de transfer niet als een verrassing. Hij hoopt bij de Duitse club opnieuw veel aan spelen toe te komen, nadat hij vorig seizoen in dienst van Chievo tot 27 Serie A-wedstrijden kwam.

Bij Napoli had De Guzman ondanks een doorlopend contract geen toekomst meer. Zijn laatste duel voor de Italiaanse topclub was in 2015. Eerder speelde hij voor Swansea City, Real Mallorca, Villarreal en Feyenoord.

De laatste interland van De Guzman, die op zijn twaalfde van Canada naar Nederland verhuisde, dateert van maart 2015 toen Spanje in de Arena met 2-0 verslagen werd.


Lees meer over:

BundesligaJonathan de GuzmanEintracht Frankfurt

Aanbevolen artikelen