FC Utrecht heeft woensdag een oefenwedstrijd tegen FC Ufa verloren. De Russische ploeg was in Oostenrijk met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Erik ten Hag, waar Urby Emanuelson zijn officieuze debuut maakte.

Vjatseslav Krotov maakte in Kirchdorf al in de derde minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Oud-Ajacied Emanuelson, die sinds maandag meetraint bij de Eredivisionist, deed de hele tweede helft mee.

FC Utrecht bereidt zich in Oostenrijk voor op de wedstrijden in de tweede voorronde van de Europa League op 13 en 20 juli. De tegenstander wordt donderdag bekend.

Valetta F.C. uit Malta en S.S. Folgore uit San Marino spelen dan voor de tweede keer tegen elkaar. Valletta had de thuiswedstrijd tegen Folgore in de eerste voorronde vorige week met 2-0 gewonnen.

Immers

Bij ADO Den Haag maakte Lex Immers zijn officieuze rentree in de oefenwedstrijd tegen Scheveningen: 0-7 winst. De middenvelder, die deze week terugkeerde bij de Eredivisionist, speelde alleen het eerste half uur mee. 

FC Groningen zegevierde met liefst 0-16 bij de amateurs van RWE Eemsmond en Willem II was te sterk voor tweedeklasser Uno Animo: 0-7.

NAC Breda versloeg de amateurs van vv SAB met 0-8 bij het debuut van Rai Vloet.