FC Eindhoven heeft een nieuwe trainer. De Jupiler League-club staat komend seizoen onder leiding van Wilfred van Leeuwen, die overkomt van tweededivisionist VVSB.

De 44-jarige Van Leeuwen is de opvolger van Ricardo Moniz. De Rotterdammer besloot al na een jaar te vertrekken nadat hij met Eindhoven op de elfde plek eindigde en zo de play-offs om promotie naar de Eredivisie misliep.

VVSB baalt van het vertrek van Van Leeuwen. "FC Eindhoven verraste hem met concrete interesse, helaas zonder contact op te nemen met ons. Ondanks het lastige moment gunnen we Wilfred deze stap van harte."

Van Leeuwen was sinds 2013 trainer van VVSB, waarmee hij in het seizoen 2015/2016 verrassend tot de halve finales van het KNVB-bekertoernooi reikte. Daarin was FC Utrecht met 3-0 te sterk. 

Vanwege clausules in het contract van Van Leeuwen kon VVSB de overstap van de coach niet verhinderen. FC Eindhoven heeft de komst van Van Leeuwen, die eerder aan het roer stond bij Quick Boys en Westlandia, nog niet bevestigd.