Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Andres Guardado

PSV onderhandelt met Real Betis over transfer Guardado

PSV is met Real Betis in onderhandeling over een transfer van Andres Guardado, zo bevestigt een woordvoerder van de Eindhovense club woensdag tegen NUsport.
Door NU.nl

De Mexicaan staat nog tot medio 2018 onder contract bij PSV, dat hem in 2014 overnam van Valencia. Naar verluidt vragen de Eindhovenaren een transfersom van twee miljoen euro.

De 30-jarige Guardado wordt al de gehele zomer gelinkt aan diverse clubs, onder andere uit de Verenigde Staten. Betis eindigde afgelopen seizoen als vijftiende in de Spaanse Primera Division.

Vorige maand verkocht PSV al de Mexicaanse verdediger Hector Moreno aan AS Roma voor ongeveer 6 miljoen euro. Met aanvaller Hirving Lozano (21) trok PSV ook een Mexicaans international aan. 

Confederations Cup

Guardado speelde de voorbije weken met Mexico op de Confederations Cup. Daarna heeft de 138-voudig international vakantie gekregen van PSV, dat maandag de eerste training van het seizoen afwerkte.

In de eerste twee jaar van Guardado bij PSV werd de club kampioen, waarna de Eindhovenaren afgelopen seizoen teleurstellend derde werden in de Eredivisie. Guardado draaide persoonlijk ook een minder jaar.


Lees meer over:

PSVReal BetisAndrés Guardado

Aanbevolen artikelen