Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Stam verlengt contract bij Reading tot medio 2020

Jaap Stam heeft zijn contract als trainer van het Engelse Reading dinsdag met twee jaar verlengd. De oud-verdediger ligt nu vast tot medio 2020 in het Madejski Stadium.
Door NU.nl

De 44-jarige Stam tekende vorig jaar zomer bij de club die uitkomt in het Championship. In zijn eerste seizoen liep hij promotie naar de Premier League net mis met Reading.

Andries Ulderink en Said Bakkati, de assistenten van Stam in Engeland, verlengden hun verbintenis eveneens tot de zomer van 2020.

"We zijn heel blij dat hij een nieuw contract bij Reading tekent. We steunen Jaap en helpen hem om een ploeg te bouwen die volgend seizoen opnieuw mee kan doen in de top van het Championship", is eigenaar Dai Yongge verheugd met de contractverlenging van Stam.

Stam speelde 67 interlands voor Oranje en kwam in clubverband uit voor onder meer PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan en Ajax. Hij beëindigde zijn loopbaan bij de Amsterdammers in 2007.

De geboren Kampenaar ging daarna bij PEC Zwolle aan de slag als assistent-trainer, waarna hij in 2011 bij zijn oude club Ajax neerstreek als trainer van de beloften.


Lees meer over:

Jaap StamReading

Aanbevolen artikelen