Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Joël Veltman

'Veltman akkoord met Ajax over nieuw contract tot medio 2020'

Joël Veltman staat op het punt om zijn contract bij Ajax te verlengen tot medio 2020. De 25-jarige rechtsback heeft een mondeling akkoord bereikt met de Amsterdammers over een nieuwe verbintenis. 
Door NU.nl

Dat meldt De Telegraaf dinsdag. Het huidige contract van Veltman, die in 2012 zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Ajax, loopt nog door tot de zomer van 2018. 

Veltman werd de afgelopen weken nog nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar het buitenland. Zo zou het Crystal Palace van manager Frank de Boer interesse hebben in de zeventienvoudig Oranje-international.

Ajax deed Veltman in april al een contractvoorstel, maar de verdediger wilde de aanbieding op dat moment nog niet accepteren. Hij zei in juni "nog meer dan in eerdere jaren" klaar te zijn voor een buitenlandse club.

Veltman speelde tot dusver 121 competitiewedstrijden voor Ajax, waarin hij in totaal acht keer tot scoren kwam. Hij veroverde in vijf seizoenen bovendien twee landstitels met de Amsterdammers.

Tete

Met de aanstaande contractverlenging van Veltman lijkt Ajax bespaard te blijven van grote personele problemen op de rechtsbackpositie. Kenny Tete vertrekt namelijk zo goed als zeker wel uit Amsterdam.

De 21-jarige rechtsback kreeg van de clubleiding toestemming om met andere clubs te praten en ontbreekt momenteel in Oostenrijk, waar Ajax op trainingskamp is.

Van de basisploeg die vorig seizoen de Europa League-finale verloor en tweede werd in de Eredivisie zijn vooralsnog alleen Davy Klaassen (Everton) en Bertrand Traoré (Olympique Lyon) vertrokken.


Lees meer over:

AjaxJoël Veltman

Aanbevolen artikelen