De KNVB heeft voor het einde van het jaar weer een volledig bezette leiding. Op 4 september wordt de nieuwe raad van commissarissen geïnstalleerd. Die moet een nieuwe topman aanwijzen.  

Dat vertelde interim-directeur Jean-Paul Decossaux maandag na de algemene vergadering betaald voetbal. De nieuwe rvc zal uit vijf personen bestaan.

Die toezichthouders komen zo snel mogelijk met een voordracht voor de nieuwe directeur betaald voetbal. De KNVB zit al bijna een jaar zonder topman na het vertrek van Bert van Oostveen. "Ik zou een paar maanden op de winkel passen, maar dat is nu al bijna een jaar", zei Decossaux. "Het moet nu echt gaan opschieten."

De nieuwe directeur betaald voetbal moet volgens Decossaux "een echte bestuurder'" worden. Deze directeur gaat ook beslissen wat er gebeurt met de vacature die Hans van Breukelen heeft achtergelaten in Zeist. "Voor het einde van het jaar moet alles rond zijn", aldus Decossaux.

Van Gaal

Van Breukelen kondigde onlangs aan te stoppen als technisch directeur. Voorheen werkte de KNVB met een technisch manager, die geen onderdeel was van de directie. De nieuwe algemeen directeur moet beslissen of er een technische man komt en zo ja, in welke vorm. 

Hij noemde het hoogst onwaarschijnlijk dat Louis van Gaal de nieuwe topman van de KNVB wordt. "Ik denk niet dat Louis in dat profiel kan en wil passen."

Voor de vijf plekken in de nieuwe rvc, die veel meer dan voorheen als toezichthouder gaat opereren, zijn al profielen in de markt gezet. Volgens Decossaux leidde dat al tot zo'n zeventig aanmeldingen. Een selectiecommissie gaat die beoordelen.