Rick Karsdorp is maandagochtend succesvol geopereerd aan de meniscus van zijn rechterknie.

Zijn club AS Roma meldt dat de vorige week van Feyenoord overgekomen rechtsback de komende vier weken niet in actie kan komen.

Dat betekent dat Karsdorp het eerste deel van de voorbereiding van Roma aan zich voorbij moet laten gaan. De ploeg van de nieuwe trainer Eusebio Di Francesco gaat donderdag op trainingskamp naar de Dolomieten.

De nummer twee van het afgelopen seizoen in de Serie A reist vervolgens door naar de Verenigde Staten voor een oefentournee. Daar zijn Paris Saint-Germain (19 juli), Tottenham Hotspur (25 juli) en Juventus (30 juli) de tegenstanders.

Klassieker

Karsdorp liep zijn knieblessure begin april op in de verloren Klassieker tegen Ajax (2-1). De drievoudig international van Oranje lag er toen ook al enkele weken uit, maar maakte in de slotfase van de competitie zijn rentree.

Roma achtte een operatie desondanks noodzakelijk om Karsdorp volledig fit aan het nieuwe seizoen te laten beginnen. De Serie A start in het weekend van 20 augustus.

Roma betaalde zo'n zeventien miljoen euro voor Karsdorp. De club uit de hoofdstad van Italië had met Kevin Strootman al een Nederlander onder contract staan.