ADO Den Haag raakt Mike Havenaar kwijt aan Vissel Kobe. De 30-jarige Japanse spits tekent een meerjarig contract bij de club uit zijn geboorteland.

Havenaar had bij ADO nog een verbintenis tot de zomer van 2018, waardoor de Eredivisionist een transfersom voor hem krijgt. Hoe hoog die is, wordt door ADO niet bekendgemaakt.

De aanvaller kwam twee seizoenen uit voor ADO. Hij droeg 62 keer het shirt van de residentieclub en vond daarin 27 keer het net. De boomlange aanvalsleider was eerder in Nederland te bewonderen bij Vitesse.

Havenaar wordt bij Vissel Kobe ploeggenoot van Lukas Podolski. De 32-jarige Duitse aanvaller stapte vorige week al over naar de middenmotor van de J1 League.

Kuipers

ADO is van plan om het geld van de transfer van Havenaar te gebruiken om nieuwe spelers vast te leggen. De Hagenaars verzekerden zich eerder deze zomer al van de komst van verdediger Nick Kuipers, die overkwam van MVV Maastricht.

Bovendien keerden Tim Coremans, Dennis van der Heijden en Ludcinio Marengo weer terug na verhuurperiodes.

Havenaar is echter niet de eerste speler die de deur bij ADO achter zich dichttrekt. Ook Abdenasser El Khayati, Randy Wolters, Guyon Fernandez, Abel Tamata, Ruben Schaken, Rody de Boer, Jerdy Schouten, Dion Malona en Kevin Jansen zoeken hun heil elders.

Zhang

Vitesse zag maandag eveneens een spits vertrekken. De 20-jarige Chinese international Yuning Zhang werd verkocht aan West Bromwich Albion, dat hem direct verhuurt aan Werder Bremen

Zhang liep enkele keren stage bij Vitesse voordat hij medio 2015 definitief overkwam van Hangzhou Greentown.

Zhang had in Arnhem nog een contract tot medio 2018. Hij kwam tot drie competitietreffers en scoorde afgelopen seizoen één keer in de beker.