Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Duitsland klopt Chili en wint Confederations Cup voor eerste keer

Duitsland heeft zondag voor de eerste keer in de historie de Confederations Cup gewonnen. De regerend wereldkampioen rekende in Sint-Petersburg in de finale af met Chili: 1-0.
Door NU.nl

Het enige doelpunt van de wedstrijd in het Krestovsky Stadium werd in de twintigste minuut gemaakt door Lars Stindl. De middenvelder van Borussia Mönchengladbach kon scoren na defensief geklungel bij de Chilenen.

De voorsprong was op dat moment onverdiend, want de Duitsers kropen een paar keer door het oog van de naald tegen het betere Chili. Ook na rust stond de jonge ploeg van bondscoach Joachim Löw vaak onder druk, maar de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

Beeld uit video: Duitsland wint voor eerste keer Confederations Cup1:16
Afspelen knop

Duitsland wint voor eerste keer Confederations Cup

Duitsland wint voor eerste keer Confederations Cup

Rust

Ajax-aanvaller Amin Younes, die de hele wedstrijd op de bank bleef bij Duitsland, is de tweede Eredivisiespeler die de Confederations Cup wint na Heurelho Gomes in 2005. De doelman die destijds voor PSV speelde won het toernooi met Brazilië.

Duitsland trad op de Confederations Cup niet aan met het sterkste elftal. Veel internationals kregen na een lang seizoen met hun club rust en hoefden zich niet te melden bij de nationale ploeg.

Duitsland wint Confederations Cup

Frankrijk

Duitsland is pas het tweede Europese land dat zowel het WK, EK als de Confederations Cup weet te winnen. Tot zondag slaagde alleen Frankrijk daarin.

Het was de derde keer dat Duitsland meedeed aan de Confederations Cup. De wereldkampioen was eerder in 1999 en 2005 van de partij. In 2005 eindigden de Duitsers als derde.

Onlangs boekte Duitsland al succes op het EK onder-21. Vrijdag werd Spanje in de finale van het het toernooi in Polen  eveneens met 1-0 verslagen.

Eerder zondag legde Portugal op de Confederations Cup beslag op het brons. Zonder aanvoerder Cristiano Ronaldo, die onlangs vader werd van een tweeling, werd Mexico na verlenging met 2-1 opzij gezet.


Lees meer over:

Duits elftalconfederations cupchileens elftal

Aanbevolen artikelen