Ajax gaat maandag zonder Kenny Tete en Mitchell Dijks op trainingskamp naar Oostenrijk. De verdedigers staan voor een vertrek uit Amsterdam en hebben van de clubleiding toestemming gekregen om met andere clubs te praten. 

Tete staat in de belangstelling van meerdere buitenlandse clubs, waarvan Olympique Lyon het meest concreet is. De 21-jarige rechtsback raakte afgelopen seizoen zijn basisplaatst kwijt aan Joël Veltman.

Dijks mag zich verheugen op de interesse van diverse Engelse clubs. De 24-jarige linksback speelde het laatste halfjaar op huurbasis bij Norwich City in het Championship.

De nieuwe trainer Marcel Keizer gaat met een groep van 25 spelers naar Zillertal. Doelman André Onana uit Kameroen en de Duitse vleugelspits Amin Younes behoren niet tot de selectie voor de oefenstage.

Zij hoeven zich pas later te melden vanwege hun deelname aan het toernooi om de Confederations Cup. Hetzelfde geldt voor vleugelspits Václav Cerny, die met Tsjechië meedeed aan het EK voor spelers onder 21 jaar.

Jeugdspelers

De groep telt met de teruggekeerde spits Klaas-Jan Huntelaar en doelman Benjamin van Leer twee aanwinsten. Keizer neemt daarnaast een aantal talenten mee naar Oostenrijk.

Stan van Bladeren, Mauro Savastano, Leon Bergsma, Damil Dankerlui, Noussair Mazraoui en Deyovaisio Zeefuik mogen ruiken aan het grote werk.

Ajax sluit het trainingskamp zaterdag af met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Werder Bremen. Op 25 of 26 juli en 1 of 2 augustus komen de Amsterdammers uit in de derde voorronde van de Champions League.