Feyenoord huurt Kevin Diks komend seizoen van Fiorentina. De rechtsback moet in De Kuip de vervanger worden van de naar AS Roma vertrokken Rick Karsdorp.

Na lange onderhandelingen bereikten Feyenoord en Fiorentina zondag overeenstemming over de tijdelijke transfer van Diks, meldt VI.

De Rotterdamse club heeft geen optie tot koop bedongen op de 20-jarige Gelderlander, wat betekent dat de enkelvoudig international van Jong Oranje volgend jaar gewoon weer terugkeert bij Fiorentina.

Diks speelde het afgelopen half jaar al op huurbasis bij Vitesse, dat hem twaalf maanden geleden voor zo'n 3 miljoen euro verkocht aan Fiorentina, waar hij nog tot medio 2021 vastligt.

Diks kon in zijn eerste halve jaar in Florence nauwelijks op speeltijd rekenen. In dienst van Vitesse kwam hij wel tot twaalf officiële wedstrijden, waaronder de met 2-0 gewonnen KNVB-bekerfinale tegen AZ.

De geboren Apeldoorner verscheen in zijn eerste periode bij de Arnhemse vereniging in twee jaar tijd 59 keer binnen de lijnen in een duel dat ertoe deed.

Nieuwkoop

Feyenoord verkocht Karsdorp onlangs voor veertien miljoen euro aan Roma. Trainer Giovanni van Bronckhorst posteerde in de voorbije jaargang Bart Nieuwkoop ook regelmatig op de rechtsbackpositie.

Feyenoord kroonde zich in mei voor het eerst sinds 1999 tot landskampioen. De stadionclub opent op zondag 13 augustus het nieuwe Eredivisieseizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Acht dagen eerder speelt Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal op eigen veld tegen Diks' oude club Vitesse.