Hakim Ziyech stelt zich weer beschikbaar voor het Marokkaanse elftal. De middenvelder van Ajax leeft niet langer op gespannen voet met bondscoach Hervé Renard.

Mustapha Nakhli, de zaakwaarnemer van de 24-jarige Ziyech, liet aan FOX Sports weten dat de twee vrijdag een "goed gesprek" hebben gehad en later reageerde Ziyech zelf bij het Marokkaanse radiostation Radio Mars.

"We hebben gezegd wat we wilden zeggen, hebben de handen geschud en daarmee is het klaar", zei de spelmaker, die met zowel Renard als de Marokkaanse bondsvoorzitter Faouzi Lakjaa sprak.

"Ik hoop er de volgende keer weer bij te zijn, maar Renard is nog altijd de bondscoach die de selectie bepaalt."

Ziyech besloot vorige maand om een uitnodiging voor de nationale ploeg van Marokko voor de oefeninterlands tegen Oranje en Kameroen naast zich neer te leggen nadat hij maandenlang niet werd opgeroepen door Renard.

De oud-speler van sc Heerenveen en FC Twente zou niet meer willen uitkomen onder de Franse coach, die op zijn beurt liet weten dat Ziyech een "grote fout" maakte door zich niet bij de Marokkaanse ploeg te melden.

Afrika Cup

De laatste interland van Ziyech dateert van 11 oktober 2016 tegen Canada (4-0 winst). Sindsdien werd de geboren Flevolander, die Marokko boven Oranje verkoos, niet meer geselecteerd en miste hij begin dit jaar dus ook de Afrika Cup.

Ziyech, die vorig seizoen met Ajax geen prijzen pakte maar wel tot de finale van de Europa League reikte, heeft negen interlands op zijn naam staan. Daarin maakte hij vijf doelpunten.