Gerard Deulofeu keert terug bij FC Barcelona. De Spaanse topclub heeft de komst van de aanvaller van Everton vrijdag bevestigd.

De 23-jarige Deulofeu bewandelde twee jaar geleden nog de omgekeerde weg. Hij zette toen zijn handtekening onder een contract tot medio 2018 bij de club waar Ronald Koeman momenteel trainer is.

Barcelona maakt nu gebruik van de terugkoopclausule in het contract van Deulofeu. De aanvaller, voor wie naar verluidt twaalf miljoen euro wordt betaald, tekent een contract voor twee seizoenen in Camp Nou. Hij moet de concurrentie aangaan met onder anderen Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar.

Bij Everton kwam Deulofeu in anderhalf seizoen tot 37 competitiewedstrijden waarin hij twee keer scoorde. Het afgelopen halfjaar werd hij verhuurd aan AC Milan, waar hij in zeventien Serie A-duels vier keer trefzeker was.

De drievoudig international van Spanje speelde al sinds de zomer van 2013 geen wedstrijd meer voor FC Barcelona, want de club leende hem toen achtereenvolgens al uit aan Everton en Sevilla.