FC Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij bij het verlaten van het trainingsveld op Sportcomplex Zoudenbalch werd aangereden door een scooter die bleek te zijn gestolen.

De 29-jarige Leeuwin werd na het incident per ambulance naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht gebracht. Daar werd geconstateerd dat hij een hersenschudding en enkele zware kneuzingen had opgelopen.

Later vrijdag mocht de verdediger weer naar huis. Hij moet wel enkele dagen rust houden en gaat zodoende niet met FC Utrecht mee op trainingskamp naar Oostenrijk.

De politie bevestigde dat de scooter gestolen was. De scooterrijder zag vermoedelijk een auto van de politie en wilde daardoor snel weg. Volgens een woordvoerder van FC Utrecht reed hij "op volle snelheid" over het fietspad dat over het trainingscomplex loopt.

Leeuwin was net van het trainingsveld gestapt en met een jonge fan op de foto gegaan, toen de scooter op hem botste.

Achtervolging

Zowel de speler als de scooterrijder kwam ten val, waarna de scooterrijder lopend op de vlucht sloeg.

Spelers en supporters van de Domstedelingen gingen in de achtervolging, hielden hem staande en droegen hem over aan de politie. Het technisch en getuigenonderzoek is nog altijd bezig.