Sofyan Amrabat maakt de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord. De 20-jarige middenvelder heeft vrijdag voor vier jaar getekend in De Kuip.

"Ik ben ontzettend blij en trots dat ik het prachtige Feyenoord-shirt mag gaan dragen", zei Amrabat bij de bekendmaking van het nieuws. 

Feyenoord en FC Utrecht waren al geruime tijd in onderhandeling over de tweevoudig Marokkaans international, die meerdere keren aangaf dat hij graag naar de landskampioen gaat. De Rotterdammers betalen ongeveer vier miljoen euro.

"Toen ik hier in april met FC Utrecht met 2-0 verloor, speelde er al iets. Maar niet concreet, dat werd het daarna. Mijn broer Nordin adviseerde mij ook deze stap te zetten. Ik ga vol gas geven bij deze club."

Amrabat bevestigt dat de onderhandelingen in een stroomversnelling kwamen omdat ook concurrent Ajax plotseling interesse in hem toonde. "Maar ik wilde per se naar Feyenoord toe. Martin van Geel (technisch directeur, red.) heeft voor mij gevochten, maar ik denk dat iedereen blij is."

Van Geel is in zijn nopjes met de komst van Amrabat. "Sofyan is een zeer talentvolle speler, met naast voetballende ook grote fysieke kwaliteiten. Mede daarom is hij een speler die bij Feyenoord past. Wij zijn ervan overtuigd dat hij van toegevoegde waarde is voor onze selectie en in de toekomst nog een enorme groei kan doormaken."

Tweede aankoop

Het contract van Amrabat liep in De Galgenwaard nog tot medio 2018. Hij debuteerde in november 2014 in de Utrechtste hoofdmacht en veroverde afgelopen seizoen een basisplaats, maar scoorde nog niet in de Eredvisie. In de play-offs vorige maand tegen sc Heerenveen was hij wel trefzeker.

Amrabat is de tweede aankoop van Feyenoord voor komend seizoen, nadat vorige week Jean-Paul Boëtius werd teruggehaald van FC Basel.

Tegenover de komst van Amrabat en Boëtius staat het vertrek van Eljero Elia (Istanbul Basaksehir), Warner Hahn (sc Heerenveen) Steven Berghuis (Watford), Dirk Kuijt (gestopt) en Rick Karsdorp, die woensdag bij AS Roma tekende. De stadionclub heeft nog wel hoop dat het Berghuis opnieuw van Watford kan huren.

Maandag werkt Feyenoord de eerste training af van het nieuwe seizoen. De eerste Eredivisiewedstrijd van de equipe van trainer Giovanni van Bronckhorst is op zondag 13 augustus thuis tegen FC Twente.

Bekijk het volledige Eredivisieprogramma van komend seizoen