Nathan Aké keert per direct terug bij AFC Bournemouth. De 22-jarige verdediger wordt overgenomen van Chelsea.

Aké zette vrijdag zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2022 in het Vitality Stadium. Bournemouth meldt dat met de transfer een record is gebroken. Nog niet eerder betaalde de club zoveel geld voor een speler.

Een bedrag is niet bekendgemaakt door Bournemouth, maar volgens Engelse media zou het gaan om ongeveer 20 miljoen pond, omgerekend bijna 23 miljoen euro.

"Ik heb hier een geweldige tijd beleefd, dus ik ben blij om weer terug te zijn", laat Aké in een eerste reactie weten. "Het is een mooie uitdaging. Chelsea is een prachtige club en ik heb daar veel geleerd, maar dit is een nieuwe stap en de juiste plek om mezelf verder te ontwikkelen."

"De fans hebben het beste nog niet van mij gezien. Ik leg de lat altijd hoog, dus ik heb nog veel om aan te werken. Met de hulp van de manager ben ik ervan overtuigd dat ik hier een nog betere speler ga worden."

Indruk

Met de overgang komt er voor Aké een einde aan vijf jaar Chelsea, dat hem in 2012 wegplukte uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De geboren Hagenaar wist in die periode nooit een vaste basisplaats af te dwingen op Stamford Bridge en werd uitgeleend aan Reading, Watford en Bournemouth. Tussendoor kwam hij tot vijf Premier League-wedstrijden voor Chelsea.

Afgelopen seizoen maakte hij bij Bournemouth zo'n goede indruk, dat Chelsea besloot hem in de winter terug te halen. Hij speelde vervolgens nog twee Premier League-duels voor de 'Blues'. 

Aké wist daarmee een plek af te dwingen in de Oranje-selectie en speelde een maand geleden tegen Marokko zijn eerste interland. Hij kwam daarna ook in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg in actie en daardoor kan hij nooit meer uitkomen voor een ander land. Ivoorkust had graag gezien dat Aké, die een Ivoriaanse vader heeft, voor het Afrikaanse land had gekozen.

Aké en Bournemouth beginnen het nieuwe Premier League-seizoen in het weekend van zaterdag 12 augustus met een uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion.

Bekijk het volledige programma van het komende Premier League-seizoen