Pelle Clement vertrekt per direct bij Ajax. De 21-jarige aanvallende middenvelder tekende woensdag een contract tot medio 2020 bij Reading FC, de club van manager Jaap Stam.

Clement stond nog een jaar onder contract bij Ajax, maar had geen uitzicht op een basisplaats. De jeugdinternational speelde in oktober zijn eerste officiële wedstrijd in de hoofdmacht. Als invaller scoorde hij twee keer in het KNVB-bekerduel met Kozakken Boys (1-6 winst).

Na zijn debuut speelde Clement nog drie officiële wedstrijden voor Ajax waarin hij één keer doel trof. Voor Jong Ajax kwam Clement tot 54 officiële wedstrijden en zes treffers.

De middenvelder is blij dat hij wordt herenigd met Stam, onder wie hij bij Jong Ajax speelde. "Jaap kent mij waarschijnlijk beter dan ikzelf", aldus Clement, die sinds 2006 in de jeugdopleiding van Ajax zat. "Hij weet wat ik in huis heb. Ik was toe aan een nieuwe stap en dit is een geweldige club."

Veelbelovend

Stam denkt op zijn beurt dat Clement een toevoeging is voor Reading. "Hij moet natuurlijk wennen aan ons spel, maar het is een jonge, veelbelovende speler met een goede persoonlijkheid. Clement is snel, technisch en zijn uithoudingsvermogen is goed. Ik ben blij dat ik komend seizoen over hem kan beschikken."

Clement is voor Reading de eerste versterking van deze zomerse transferperiode en tevens de derde Nederlander bij de club. Ook Roy Beerens en Joey van den Berg (beiden ex-sc Heerenveen) staan onder contract bij Reading, dat komend seizoen in het Championship speelt. 

De formatie van Stam liep aan het einde van afgelopen seizoen promotie naar de Premier League mis door de beslissende play-off van Huddersfield Town na strafschoppen te verliezen.