Scheidsrechtersbaas Busacca neemt het op voor videoarbitrage

De voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de FIFA erkent dat de videoarbitrage nog beter kan functioneren dan op de Confederations Cup in Rusland.

De Zwitser Massimo Busacca vraagt om geduld en blijft een groot voorstander van het nieuwe systeem. Hij betreurt dat er zondag na tussenkomst van een videoscheidsrechter aanvankelijk een verkeerde speler van Kameroen een rode kaart kreeg tijdens het duel met Duitsland.

"Dat duurde allemaal te lang", erkende hij maandag tijdens een persconferentie in Sint-Petersburg. "Maar uiteindelijk moest wel de juiste speler het veld verlaten. Videoscheidsrechters hebben op dit toernooi uiteindelijk ook geen verkeerde beslissingen genomen."

In twaalf poulewedstrijden op de Confederations Cup werden in totaal 29 spelbepalende momenten op tv-schermen teruggekeken door de videoscheidsrechters. In zeven gevallen grepen zij ook daadwerkelijk in.

Voormalig scheidsrechter Busacca pleit ervoor om het systeem volgend jaar ook op het WK te gebruiken. Hij wees er verder op dat de videoscheidsrechters in de aanloop naar de Confederations Cup slechts een paar dagen hebben getraind.

Tip de redactie