Winston Bogarde is vrijdag aangesteld als assistent van Jong Ajax. De 46-jarige oud-speler van de Amsterdammers gaat zijn voormalig ploeggenoot Michael Reiziger bijstaan bij het beloftenelftal.

Bogarde zal zijn nieuwe functie in eerste instantie voor één seizoen uit gaan oefenen, meldt Ajax vrijdag op de site van club. De technische staf van Jong Ajax is nu compleet.

De voormalig verdediger is de opvolger van George Ogararu. De Roemeen wil hoofdtrainer worden en gaat daarom in zijn geboorteland de trainerscursus volgen.

Bogarde is sinds juli 2015 al in dienst van Ajax. Hij was de afgelopen twee jaar actief als individueel trainer in de bovenbouw van de jeugdopleiding.

Keizer

Reiziger verbond zich woensdag voor twee jaar aan Jong Ajax. De voormalig verdediger is als hoofdcoach de opvolger van Marcel Keizer, die doorschoof naar het eerste elftal.

Reiziger en Bogarde kennen elkaar goed. De verdedigers speelden in de zeer succesvolle seizoenen 1994/1995 en 1995/1996 samen bij Ajax en kwamen elkaar tussen 1997 en 2000 ook tegen bij FC Barcelona.

72-voudig international Reiziger en 20-voudig international Bogarde zaten bovendien regelmatig samen in de selectie van het Nederlands elftal.

Jong Ajax begint op vrijdag 18 augustus met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur aan het nieuwe seizoen in de Jupiler League. De ploeg eindigde vorig seizoen als tweede achter VVV-Venlo.