Oud-speler Hofs nieuwe assistent Fraser bij Vitesse

Nicky Hofs maakt promotie bij Vitesse. De 34-jarige oud-speler wordt toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal van de bekerwinnaar.

Hofs gaat hoofdtrainer Henk Fraser assisteren en krijgt ook als taak om de A-selectie te verbinden met het tweede elftal (Jong Vitesse) en het hoogste jeugdteam (Onder 19).

"De laatste jaren heb ik stappen gemaakt in het trainersvak. De afgelopen tijd sloot ik al regelmatig aan bij het eerste elftal en dat beviel van beide kanten uitstekend'', aldus Hofs, die in maart Remco van der Schaaf opvolgde als coach van Vitesse onder-19, op de site van Arnhemmers.

Mo Allach, technisch directeur van Vitesse, is tevreden over de ontwikkeling van Hofs als trainer. "We willen de samenwerking tussen het eerste, Jong Vitesse en onder-19 optimaliseren. Edward Sturing fungeerde al in die rol en met Nicky erbij zien wij op meerdere vlakken een verdere optimalisering hierin.''

Feyenoord

Hofs doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en speelde in drie verschillende periodes (2001-2005, 2008/2009 en 2011-2013) in totaal 163 competitieduels voor de Arnhemmers. De middenvelder kwam als speler ook uit voor Feyenoord, het Cypriotische AEL Limassol en Willem II.

Bij die laatste club sloot Hofs aan het eind van het seizoen 2012/2013 op huurbasis zijn actieve loopbaan af, waarna hij jeudtrainer werd bij Vitesse.

Lees meer over:
Tip de redactie