FC Groningen huurt Japans jeugdinternational Doan van Gamba Osaka

FC Groningen heeft zich versterkt met Ritsu Doan. De 19-jarige Japanner wordt voor een seizoen gehuurd van Gamba Osaka, met een optie tot koop.

Volgende week komt de Japanner naar Groningen voor de medische keuring en om het contract te ondertekenen.

Doan is een middenvelder die zowel op de linker- als de rechterflank uit de voeten kan. Hij speelde voor Japan onder-16, onder-19 en onder-20.

Algemeen directeur Hans Nijland en technisch manager Peter Jeltema reisden deze week naar Japan voor de onderhandelingen.

"Hun enthousiasme was de belangrijkste factor om voor FC Groningen te kiezen", zegt Doan. "Ze maakten mij duidelijk dat ze me heel graag willen. Ik zal ze wat laten zien."

Doan geldt in Japan als een groot talent. Hij debuteerde in 2015 in het eerste elftal van de huidige nummer drie in de J-League.

Ron Jans

Doan geldt als eerste aanwinst onder Ron Jans. De oud-trainer werd dinsdag gepresenteerd als technisch manager van de club. Hij volgt de vertrekkende Jeltema op.

Eerder deze zomer strikte FC Groningen al Mike te Wierik van Heracles Almelo, Django Warmerdam die afgelopen seizoen door Ajax werd verhuurd aan PEC Zwolle en doelman Kevin Begois, eveneens van PEC Zwolle.

Hedwiges Maduro (nog niet bekend), Jason Davidson (Huddersfield Town, was gehuurd), Tom Hiariej (Central Coast Mariners), Peter van der Vlag (gestopt), Desevio Payne (Excelsior), Alexander Sörloth (FC Midtjylland) vertrekken uit het Noordlease Stadion.

Lees meer over:
Tip de redactie