Frank de Boer dicht bij akkoord met Crystal Palace

Frank de Boer gaat zijn trainersloopbaan vervolgen in de Premier League. De voormalig trainer van Ajax is in vergaande onderhandeling met Crystal Palace.

De voormalig Oranje-international is de voornaamste kandidaat om Sam Allardyce, die in mei op 62-jarige leeftijd met pensioen ging, op te volgen. Een akkoord tussen de twee partijen is nabij.

De 47-jarige De Boer stond de afgelopen twee seizoen ook al in de belangstelling van Engelse clubs als Liverpool, Tottenham Hotspur, Swansea City, Southampton en Newcastle United, maar hiij werkte niet eerder in de Premier League.

Crystal Palace speelt sinds 2013 in de Premier League. De club eindigde de afgelopen jaren onderin de middenmoot.

Ajax

De trainersloopbaan van De Boer begon eind 2010 bij Ajax. Met de Amsterdammers werd hij vier keer achter elkaar landskampioen. Ook pakte hij in 2013 de Johan Cruijff Schaal.

Nadat zijn periode bij Ajax een jaar geleden ten einde kwam, stond De Boer even onder contract bij de Italiaanse club Internazionale. Een gelukkig huwelijk werd het niet. De Boer werd na amper drie maanden alweer ontslagen vanwege teleurstellende resultaten.

Crystal Palace lijkt nu dus de derde klus van De Boer te worden als hoofdcoach. De Londense club handhaafde zich afgelopen seizoen in de Premier League door op de veertiende plaats te eindigen. Met Patrick van Aanholt staat er bij Crystal Palace al een Nederlander onder contract. De 26-jarige linksback kwam afgelopen winter over van Sunderland.

Bekijk het programma van het komende Premier League-seizoen

Tip de redactie