Oscar acht duels geschorst in China voor starten massale vechtpartij

De Chinese voetbalbond (CFA) heeft Shanghai SIPG-speler Oscar voor liefst acht duels geschorst, omdat de Braziliaanse middenvelder zondag in het duel met Guangzhou R&F een massale vechtpartij ontketende.

De 25-jarige Oscar, die ook een boete moet betalen van 40,000 yuan (5200 euro), is een van de vier spelers die donderdag een lange schorsing kreeg van de Chinese bond.

"De immorele overtreding van Oscar, die zorgde voor een massale vechtpartij op het veld, heeft een grote negatieve impact gehad op de profcompetities in China", schrijft de CFA in een verklaring. "De CFA hecht veel belang aan discipline. We doen er alles aan om zware overtredingen en onsportief gedrag uit het Chinese voetbal te bannen."

Oscar schoot aan het eind van de eerste helft van de topper tegen Guangzhou R&F twee keer expres een bal hard tegen een tegenstander. De spelmaker van Shanghai SIPG werd vervolgens aangevallen door boze spelers van de thuisploeg, waarna er een handgemeen ontstond tussen zo'n beetje alle 22 spelers.

Beide ploegen moesten na de knokpartij verder met tien man, al mocht Oscar blijven staan. De Braziliaan is vier dagen later alsnog zwaar gestraft.

Vechtlust

Oscar, die afgelopen december voor naar verluidt 70 miljoen overstapte van Chelsea naar China, ontkende na afloop van het 1-1 gelijkspel dat hij iets verkeerds had gedaan. "Het is niet waar dat ik mijn tegenstanders geen respect toonde."

Shanghai SIPG-trainer André Villas-Boas steunde zijn pupil. "Oscar is geen gemene speler. Ik denk dat hij gewoon wat passie en vechtlust wilde laten zien."

Guangzhou Evergrande FC, de ploeg van trainer Luiz Felipe Scolari, is na dertien wedstrijden de koploper van de Chinese Super League. Shanghai SIPG staat tweede met vier punten minder. De ploeg kan pas op 13 augustus weer beschikken over Oscar.

Lees meer over:
Tip de redactie