Juventus wil voldoen aan vertrekwens Dani Alves

Dani Alves vertrekt zo goed als zeker bij Juventus. De 'Oude Dame' zegt te willen voldoen aan de vertrekwens van de 34-jarige rechtsback, wiens contract in Turijn nog een jaar doorloopt.  

"Alves heeft besloten dat hij van omgeving wil veranderen. Dus we komen er wel uit en we wensen hem veel succes. Het is belangrijk om met gemotiveerde spelers te blijven werken", zei voorzitter Giuseppe Marotta woensdag volgens Italiaanse media.

Alves staat pas een jaar onder contract bij Juventus, dat de Braziliaan vorige zomer transfervrij overnam van FC Barcelona. In zijn eerste seizoen in Turijn kwam Alves tot 33 officiële wedstrijden.

De honderdvoudig international veroverde met Juventus de landstitel en de Coppa Italia en bereikte de finale van de Champions League. Daarin was Real Madrid een maatje te groot: 4-1.

Alves wordt de laatste weken regelmatig in verband gebracht met een transfer naar het Manchester City van manager Josep Guardiola. Bij Barcelona werkte Alves ook al samen met de Spaanse coach.

Lees meer over:
Tip de redactie