Angel Di Maria moet een boete van twee miljoen euro betalen aan de Spaanse autoriteiten wegens belastingfraude. De 29-jarige Argentijn kreeg daarnaast een gevangenisstraf van anderhalf jaar, maar die hoeft hij niet uit te zitten. 

Het management van Di Maria bereikte woensdag een akkoord met de Spaanse fiscus voor twee overtredingen op het gebied van belastingfraude.

De aanvaller van Paris Saint-Germain ging in de fout gedurende zijn tijd bij Real Madrid, waar hij tussen 2010 en 2014 onder contract stond. Di Maria verzuimde tussen 2012 en 2013 voor 1,3 miljoen euro aan belastingen te betalen.

Bovenop zijn boete kreeg Di Maria een gevangenisstraf van zestien maanden opgelegd. Aangezien de boete van de twee overtredingen niet meer dan twee miljoen euro bedraagt, hoeft hij niet daadwerkelijk de gevangenis in.  

Ronaldo

Di Maria is niet de eerste speler die door de Spaanse autoriteiten wordt vervolgd. Ook Manchester United-manager José Mourinho en Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo worden verdacht van belastingfraude gedurende hun periode bij Real.

Ronaldo wordt verdacht van het verduisteren van bijna 15 miljoen euro aan belastinggeld. Mourinho, die tussen 2010 en 2013 manager was van Real, zou 3,3 miljoen euro niet hebben afgedragen.

Di Maria's landgenoot Lionel Messi werd vorige maand veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf, omdat de aanvaller van FC Barcelona tussen 2007 en 2009 voor 4,1 miljoen aan inkomstenbelasting ontdoken heeft. Ook Messi's ploeggenoot Neymar werd aangeklaagd wegens belastingfraude.