Manchester United gaat vrijuit in onderzoek naar transfer Pogba

De FIFA zal geen juridische procedure tegen Manchester United starten naar aanleiding van de recordtransfer van Paul Pogba. Zijn vorige werkgever Juventus moet nog wel vrezen voor een straf vanwege de rol van spelersmakelaar Mino Raiola.

De Franse middenvelder werd vorig jaar zomer voor een bedrag van 105 miljoen euro overgenomen van Juventus en werd daarmee de duurste voetballer ooit.

Bij die deal zou zaakwaarnemer Raiola zo'n 49 miljoen euro aan commissie hebben opgestreken. De Nederlander behartigde bij de totstandkoming van de transfer de belangen van zowel Pogba, Manchester United als Juventus.

Dat was voor de FIFA aanleiding om een onderzoek in te stellen naar de miljoenenovergang. De wereldvoetbalbond bevestigt dinsdag echter tegenover Sky Sports dat Manchester United vrijuit gaat.

Juventus moet daarentegen wel vrezen voor sancties. "Wij kunnen bevestigen dat er een procedure is gestart tegen Juventus", zegt een woordvoerder van de FIFA. "Meer kunnen we op dit moment nog niet melden, omdat de zaak nog lopende is."

De details van de megatransfer, die wel gewoon werd goedgekeurd door de FIFA, werden in mei vrijgegeven door de klokkenluiderssite Football Leaks.

Tip de redactie