Mourinho is zich van geen kwaad bewust en ontkent belastingfraude

José Mourinho ontkent dat hij in zijn periode als coach van Real Madrid voor een totaalbedrag van 3,3 miljoen euro belasting zou hebben ontdoken in Spanje.

Eerder op dinsdag werd bekend dat de Spaanse justitie een onderzoek naar de 54-jarige Portugees is gestart. Mourinho zou gefraudeerd hebben door inkomsten uit portretrechten niet aan te geven.

Volgens de huidige manager van Manchester United is hij echter nog niet op de hoogte gesteld door de openbaar aanklager en zouden al zijn fiscale zaken goedgekeurd zijn door de Spaanse belastingdienst.

"Mourinho, die tussen juni 2010 en mei 2013 in Spanje woonde, heeft voor meer dan 26 miljoen euro aan belasting betaald", reageren vertegenwoordigers van de Portugees in een verklaring bij de BBC.

"Hij heeft na een reglementswijziging een schikkingsovereenkomst gesloten met de belastingdienst over zijn fiscale zaken aangaande 2013. De overheid heeft bovendien verklaard dat hij aan al zijn fiscale verplichtingen heeft voldaan."

Mourinho, die in mei 2013 op straat werd gezet door Real Madrid, wordt ervan verdacht twee keer gefraudeerd te hebben. In 2011 zou het om een bedrag van 1,6 miljoen euro gaan en in het jaar erop om een som van 1,7 miljoen euro.

Ronaldo

Vorige week werd Mourinho's landgenoot en voormalig pupil Cristiano Ronaldo al beschuldigd van belastingfraude voor een totaalbedrag van liefst 14,7 miljoen euro.

De 32-jarige aanvaller van Real moet op 31 juli voorkomen in Madrid, zo maakte de Spaanse justitie dinsdag bekend.

Lees meer over:
Tip de redactie