Ook Manchester United-trainer José Mourinho wordt in Spanje verdacht van belastingfraude, zo meldt de Spaanse justitie dinsdag. De Portugees is aangeklaagd.

Mourinho, van 2010 tot 2013 trainer van Real Madrid, zou voor een totaalbedrag van 3,3 miljoen euro hebben gefraudeerd. Het is nog niet bekend wanneer de 54-jarige Mourinho, die tot medio 2019 onder contract staat in Manchester, moet voorkomen.

Vorige week werd Mourinho's landgenoot Cristiano Ronaldo al beschuldigd van belastingfraude en dat voor een aanzienlijk hoger bedrag dan de United-trainer: 14,7 miljoen euro.

De 32-jarige aanvaller van Real moet op 31 juli voorkomen in Madrid, zo maakte de Spaanse justitie dinsdag bekend.

Messi

Ronaldo en Mourinho zijn zeker niet de eerste (voormalig) toppers uit de Primera Division die onder vuur komen te liggen vanwege belastingfraude. Lionel Messi werd vorige maand veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf, omdat de Argentijn van Barcelona tussen 2007 en 2009 voor 4,1 miljoen aan inkomstenbelasting ontdoken heeft. 

De 29-jarige Messi hoeft zijn straf echter niet uit te zitten. Celstraffen lager dan twee jaar zijn in Spanje namelijk voorwaardelijk voor personen zonder strafblad. Ook Messi's ploeggenoot Neymar werd aangeklaagd wegens belastingfraude.