Joris Mathijsen treedt per 1 juli toe tot de directie van Willem II. De 84-voudig international van Oranje werd een jaar geleden aangesteld als technisch manager bij de Tilburgse club en maakt promotie naar de functie van technisch directeur.

"Het is een juiste stap gebleken om terug te keren naar Willem II", zegt de 37-jarige Mathijsen maandag bij de bekendmaking van het nieuws op de website van zijn club. "Ik waardeer het vertrouwen van de Raad van Commissarissen en directie."

Algemeen directeur Berry van Gool tevreden over het werk van Mathijsen. "Hij heeft zijn meerwaarde voor de club het afgelopen seizoen bewezen."

"Door hem tot technisch directeur te benoemen, spreken wij ons vertrouwen in Joris uit. Het is dan ook een logische stap dat we zijn verantwoordelijkheden uitbreiden en daarmee de club verder versterken."

Vertrekkende spelers

In zijn eerste zomer als technisch directeur kan Mathijsen, die van 1999 tot 2004 in de hoofdmacht van de Tilburgers speelde, meteen flink aan de bak.

Door het vertrek van Kostas Lamrpou, Erik Falkenburg, Pelé van Anholt, Dries Wuytens, Branco van den Boomen, Nigel Bertrams, Guus Joppen, Dico Koppers, Funso Ojo, Obbi Oulare, Vajebah Sakor, Jari Schuurman en Derick Tshimanga moet Willem II nog aardig wat spelers vastleggen om de selectie op peil te krijgen. 

Tot dusverre wist Willem II alleen doelman Timon Wellenreuther (Schalke 04) en aanvaller Fernando Lewis (AZ) te strikken voor komend seizoen.

Vorig seizoen eindigde Willem II op de dertiende plek in de Eredivisie.