Voorzitter Perez stelt dat Cristiano Ronaldo bij Real Madrid blijft

Real Madrid wil niet meewerken aan een eventueel vertrek van Cristiano Ronaldo. Voorzitter Florentino Perez is van plan om de Portugese sterspeler aan zijn tot medio 2021 lopende contract te houden. 

"Cristiano staat hier onder contract. Hij is speler van Real Madrid en blijft dat ook", zegt de 70-jarige preses van de 'Koninklijke', die maandag voor een nieuwe termijn van vier jaar werd herkozen.

Sinds de Spaanse justitie vorige week een aanklacht tegen Ronaldo heeft ingediend, wemelt het in buitenlandse media van de transfergeruchten. Ronaldo zou tussen 2011 en 2014 de fiscus voor 14,7 miljoen euro hebben opgelicht. De Portugees ontkent dat en zou volgens diverse media Spanje willen verlaten.

"Ik heb Cristiano niet gesproken, ik lees alleen van alles in de kranten", zei Perez. "Hij zal ons ongetwijfeld binnenkort alles vertellen, want zijn geloofwaardigheid is hierdoor aangetast."

"Iedereen moet aan zijn belastingverplichtingen voldoen", stelde de voorzitter. "Maar ik ken Ronaldo, hij is een goede jongen, als profvoetballer en als mens. Daarom is dit een heel vreemde situatie. Ik zal hem verdedigen, als speler en als persoon."

Bayern München

Bayern München voelde zich maandag al genoodzaakt om met een officiële verklaring geruchten over interesse in Ronaldo te ontkennen. Ook Paris Saint-Germain en Manchester United worden in veel media aan Ronaldo gelinkt.

"Maar ik heb geen enkel bod binnengekregen. Niet op Ronaldo, en ook niet op Alvaro Morata en niet op James Rodriguez", beweerde Perez.

Ronaldo staat al sinds 2009 onder contract bij Real, waarmee hij in de laatste vier siezoenen drie keer de Champions League won. Het voorbije seizoen werd hij met twaalf treffers topscorer in het miljoenenbal. Real werd afgelopen seizoen ook kampioen van Spanje. In competitieverband scoorde Ronaldo 25 keer.

Momenteel is Ronaldo met Portugal actief op de Confederations Cup. Woensdag om 17.00 uur speelt Portugal in Moskou tegen gastland Rusland.

Lees meer over:
Tip de redactie