Bayern ontkent geruchten over komst Ronaldo in officiële verklaring

Bayern München heeft maandag tegen zijn gewoonte in een officiële verklaring naar buiten gebracht om de geruchten over de mogelijke komst van Cristiano Ronaldo stellig te ontkrachten.

"Tijdens de transferperiode zijn we gewend aan speculaties over mogelijke aan- en verkopen'', zegt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de site van Bayern.

"In de regel geven we daar geen commentaar op. Maar nu, in het geval van Ronaldo, willen we voor eens en altijd duidelijk maken dat deze geruchten ongegrond zijn en verbannen moeten worden naar het rijk der fabelen.''

Sinds de Spaanse justitie vorige week een aanklacht indiende tegen Ronaldo vanwege belastingfraude draait de geruchtenmachine op volle toeren.

De Portugese superster van Real Madrid zou willen vertrekken uit Spanje en wordt in verband gebracht met clubs als Manchester United, Paris Saint-Germain en ook Bayern.

De 32-jarige Ronaldo wilde zondag na het 2-2 gelijkspel van Portugal in het Confederations Cup-duel met Mexico niet reageren op de geruchten. Zijn contract bij Real loopt nog tot medio 2021. 

Tip de redactie