Florentino Perez blijft ook de komende vier jaar voorzitter van Real Madrid, zo heeft de Spaanse club maandag bekendgemaakt. 

De 70-jarige Spanjaard had opnieuw geen tegenkandidaat bij de presidentsverkiezingen en werd daarom bij het aflopen van de inschrijftermijn, zondag om middernacht, automatisch herkozen.

De voormalige bouwondernemer begint aan zijn vijfde termijn als baas van de Spaanse grootmacht. Perez nam de voorzittershamer in 2000 over van Lorenzo Sanz en leidde met spectaculaire uitgaven een nieuw tijdperk in.

Na een paar tegenvallende jaren stapte Perez in 2006 echter op, om drie jaar later weer terug te keren. De Spanjaard verbrak transferrecords door eerst Cristiano Ronaldo (94 miljoen euro) en later Gareth Bale (100 miljoen) naar de Spaanse hoofdstad te halen.

Met die supersterren won Real Madrid in de afgelopen vier seizoenen drie keer de Champions League. Dit seizoen werd de club voor de 33e keer in de historie kampioen van Spanje.

Ronaldo

Een van de belangrijkste uitdagingen van Perez aan het begin van zijn vijfde termijn is om Ronaldo voor zijn club te behouden.

De 32-jarige Portugees zou willen vertrekken uit Spanje, waar hij is aangeklaagd vanwege vermeende belastingfraude. Het gaat om een bedrag van zo'n 15 miljoen euro.