Portugese bondscoach Santos steunt in opspraak geraakte Ronaldo

De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft het zaterdag opgenomen voor zijn sterspeler Cristiano Ronaldo. De aanvoerder van de Europees kampioen wordt in Spanje verdacht van belastingontduiking en moet zich verantwoorden voor de rechter.

"Ik ken Cristiano al vele jaren, ik was zijn trainer toen hij als 18-jarige vertrok uit Portugal'', zei Santos zaterdag in Kazan. "Ik durf mijn handen voor hem in het vuur te steken. Ik zou alles voor hem doen, ik vertrouw hem voor honderd procent.''

Een dag voor de wedstrijd tegen Mexico op het toernooi om de Confederations Cup in Rusland kreeg Santos vooral vragen over zijn grootste vedette. Ronaldo werd afgelopen week door de Spaanse justitie aangeklaagd voor belastingfraude.

De superster van Real Madrid zou de fiscus tussen 2011 en 2014 voor 14,7 miljoen euro hebben opgelicht. Diverse Spaanse, Portugese en Britse media meldden vrijdag dat Ronaldo zich gekrenkt voelt en daarom deze zomer wil vertrekken uit Madrid.

Instagram

'CR7' houdt in het openbaar voorlopig zijn mond dicht. Hij plaatste op Instagram wel een veelbetekenende foto, waarop hij zijn wijsvinger voor zijn mond houdt. "Soms is stil zijn het beste antwoord", schreef Ronaldo daarbij.

Op de persconferentie in Kazan moesten Santos en doelman Rui Patricio daarom alle vragen beantwoorden. "Cristiano is honderd procent gefocust op dit toernooi, hij wil het team helpen", zei de keeper van Portugal.

Santos was het onderwerp snel zat. Al na de tweede vraag zei hij: "Dit is het laatste antwoord dat ik over Cristiano ga geven. We vertegenwoordigen Portugal op de Confederations Cup, daar willen we ons op concentreren."

Tip de redactie