Roda JC raakt aanvoerder Van Hyfte kwijt aan Beerschot Wilrijk

Roda JC raakt aanvoerder Tom Van Hyfte kwijt aan KFCO Beerschot Wilrijk. De Belgische middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen bij de club die uitkomt op het één-na-hoogste niveau in België.

Dat meldt KFCO Beerschot Wilrijk zaterdag op haar officiële website. Van Hyftes verbintenis bij Roda JC liep nog door tot de zomer van 2018, maar hij was in het bezit van een gratisvertrekclausule.

De 31-jarige routinier droeg drie jaar lang het shirt van de Limburgers, waarmee hij zich in de afgelopen jaargang ternauwernood wist te handhaven in de Eredivisie.

Van Hyfte schoot Roda JC in 2015 hoogstpersoonlijk naar het hoogste niveau in Nederland door in de return van de finale van de play-offs tegen NAC Breda de winnende 1-2 voor zijn rekening te nemen.

Van Hyfte speelde in totaal 53 wedstrijden in de Eredivisie en vond daarin tien keer het net.

MVV Maastricht

De linksbenige spelmaker was voor zijn tijd bij Roda JC te bewonderen bij MVV Maastricht (2009-2014) en KFC VW Hamme (2004-2009) uit zijn vaderland.

KFCO Beerschot Wilrijk werd afgelopen seizoen kampioen in de eerste klasse amateurs, waardoor de voormalige satellietclub van Ajax na de zomer uit mag komen in de eerste klasse B.

Tip de redactie