Kocaman volgt Advocaat op als trainer van Fenerbahçe

Aykut Kocaman is de nieuwe trainer van Fenerbahçe. De 52-jarige Turk volgt Dick Advocaat op als eindverantwoordelijke in het Şükrü Saracoğlustadion.

Kocaman zette vrijdag zijn handtekening onder een tweejarig contract. Hij was de laatste drie seizoenen de coach van Konyaspor.

Kocaman is een oude bekende van Fenerbahçe. Van 2010 tot en met 2013 stond hij al aan het roer van de Turkse topclub, terwijl hij in zijn carrière als speler jarenlang voor de vereniging uit Istanbul uitkwam.

Kocaman krijgt bij Fenerbahçe de Nederlanders Gregory van der Wiel en Robin van Persie onder zijn hoede.

Vorig seizoen was ook Jeremain Lens op huurbasis actief voor 'Fener', maar hij keert weer terug naar het uit de Engelse Premier League gedegradeerde Sunderland. Naar verluidt zijn beide clubs wel met elkaar in gesprek om Lens definitief eigendom te laten maken van de negentienvoudig Turks kampioen.

Europa League

Advocaats verbintenis bij Fenerbahçe liep op 4 juni af, waarna hij gelijk begon aan zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal.

De 69-jarige Hagenaar was slechts een jaar werkzaam in Turkije en eindigde met Fenerbahçe op de derde plaats in de Süper Lig, waardoor de club na de zomer te bewonderen zal zijn in de groepsfase van de Europa League.

Lees meer over:
Tip de redactie