'Ronaldo wil vanwege belastingzaak vertrekken uit Spanje'

Cristiano Ronaldo wil vertrekken bij Real Madrid vanwege de belastingzaak die tegen hem loopt in Spanje, zo melden Portugese, Spaanse en Engelse media vrijdag.

De 32-jarige aanvaller van Real Madrid zou boos zijn over de manier waarop hij behandeld wordt door de Spaanse belastingdienst.

De officier van justitie in Madrid diende dinsdag een aanklacht tegen Ronaldo in bij de rechtbank. De viervoudig Gouden Bal-winnaar zou de Spaanse fiscus tussen 2011 en 2014 bewust voor een totaalbedrag van 14,7 miljoen euro hebben opgelicht.

In een verklaring meldde de aanklager dat Ronaldo in 2010 een zakelijke structuur ontwikkelde waarin hij zijn Spaanse inkomsten uit portretrechten verborg. De Portugees, die sinds 2009 bij Real onder contract staat, kon daardoor miljoen euro's belasting niet afdragen.

Real Madrid liet eerder deze week weten volledig achter Ronaldo te staan. "Wij zijn volledig overtuigd van zijn onschuld", aldus een verklaring op de clubsite.

United

Ronaldo tekende afgelopen november nog een nieuw contract bij Real tot medio 2021. Hij zou nu in de belangstelling staan van Manchester United en Paris Saint-Germain. Ook uit China, waar de transfermarkt maandag open gaat, zouden er clubs geïnteresseerd zijn in de Portugees.

De aanvaller speelde van 2003 tot de zomer van 2009 voor United, waarna hij voor een transfersom van 94 miljoen euro naar Real Madrid vertrok.

Lees meer over:
Tip de redactie