Rekik rondt overgang van Olympique Marseille naar Hertha BSC af

Karim Rekik heeft vrijdag zijn transfer naar Hertha BSC afgerond. De Nederlandse verdediger komt over van Olympique Marseille.

Hertha doet op haar website geen mededelingen over de contractduur, maar volgens Duitse media heeft Rekik zijn handtekening gezet onder een vierjarige verbintenis.

Marseille vangt naar verluidt een transfersom van om en nabij de 2,5 miljoen euro voor de 22-jarige geboren Hagenaar.

Rekik kwam twee seizoenen uit voor de Franse club, maar wist geen vaste basisplaats te veroveren in het Stade Vélodrome. Hij was in totaal 48 keer te bewonderen in de hoofdmacht van Marseille.

Rekik stond daarvoor vier jaar onder contract bij Manchester City, maar werd door de Engelse topclub bijna elk seizoen elders op huurbasis gestald. Zo kwam de eenmalig international van Oranje tussen 2013 en 2015 nog uit voor PSV, waarmee hij één keer landskampioen werd.

Kalou

Bij Hertha wordt Rekik ploeggenoot van onder anderen ex-Feyenoorder Salomon Kalou. De linksbenige centrumverdediger speelde zelf in de jeugd ook voor de Rotterdammers, voordat hij in de zomer van 2011 overstapte naar City.

Rekik is in Berlijn al de derde aanwinst. Eerder versterkte de ploeg van trainer Pal Dardai zich al met spits Davie Selke (RB Leipzig) en buitenspeler Mathew Leckie (FC Ingolstadt).

Tip de redactie