Heerenveen neemt Deense verdediger Höegh over van Basel

Daniel Höegh heeft woensdag een akkoord bereikt met sc Heerenveen over een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. De Deense verdediger komt over van FC Basel.

Höegh speelde in zijn twee seizoenen bij Basel 33 wedstrijden speelde. Hij heeft één interland voor Denemarken achter zijn naam staan. Eerder kwam hij uit voor het Deense Odense BK.

De 26-jarige Höegh is na de komst van doelman Warner Hahn de tweede verdedigende versterking voor de Friese club in deze transferperiode. 

Het contract van de Deen bij Basel liep nog tot medio 2019. De hoogte van de transfersom die Heerenveen betaalde aan de Zwiterse club is onbekend. Höegh wordt de achttiende Deen in de clubgeschiedenis van de Friese club.

"We wilden er graag een stabiele en ervaren centrale verdediger bij", aldus technisch manager Gerry Hamstra van sc Heerenveen. "Höegh is gelouterd, kopsterk en beschikt over voetballend vermogen. Hij is met zijn ervaring een goede versterking voor onze zeer talentvolle verdediging."

Höegh verwacht van toegevoegde waarde te kunnen zijn in Heerenveen. "Ik heb begrepen dat de club een goed, maar jong team heeft. Ik ben iemand die organiseert en zijn verantwoordelijkheid neemt."

Lees meer over:
Tip de redactie