Maccabi Tel Aviv heeft Jordi Cruijff woensdag aangesteld als hoofdtrainer van de club.

De 43-jarige Cruijff, zoon van de vorig jaar overleden Johan Cruijff, was technisch directeur van de Israëlische club. Die functie laat hij vallen.

Het is voor de oud-speler van Barcelona en Manchester United zijn eerste aanstelling als trainer. 

Cruijff is de opvolger van de Angolees Lito Vidigal, die in februari aangesteld werd. Onder Vidigal liep Maccabi het kampioenschap mis en ging de bekerfinale verloren.

"Ik heb het gevoel dat dit het juiste moment voor Jordi is om deze volgende stap te zetten", aldus clubeigenaar Mitch Goldhar.

"Ik heb de eer gehad om Johan Cruijff gekend te hebben en heb gezien hoe trots hij op zijn zoon was. Daarom weet ik zeker dat hij heel blij zou zijn met de aanstelling van Jordi als hoofdtrainer bij deze historische club", zei Goldhar.

Interim-trainer

Cruijff was begin dit jaar al negen wedstrijd interim-trainer van Maccabi, na het ontslag van Shota Arveladze wegens tegenvallende resultaten. Onder de negenvoudig international behaalde de club 25 punten. Cruijff zei toen nog dat het trainerschap hem ondanks de goede resultaten 'negatieve energie' gaf.

"Ik ben heel blij dat ik nu aangesteld ben als hoofdtrainer. Het wordt mijn zesde jaar bij deze club en daarom weet ik wat de verwachtingen zijn van de eigenaar en de fans. Ik ben vastberaden om aan die verwachtingen te voldoen", aldus Cruijff.