Makkelie naar elitekorps scheidsrechtersgilde UEFA, degradatie Nijhuis

Danny Makkelie maakt met ingang van komende zomer voor het eerst deel uit van het elitekorps van de UEFA. De 34-jarige arbiter vervangt daarin zijn landgenoot Bas Nijhuis, die degradeert naar groep 1 van het Europese scheidsrechtersgilde.

De 40-jarige Nijhuis komt daardoor niet meer voor op de lijst met scheidsrechters voor de belangrijkste wedstrijden in Europa.

Makkelie maakt daarentegen juist promotie en is naast Björn Kuipers de tweede Nederlander op de elitelijst. In het voorbije seizoen behoorde hij nog tot de tweede categorie. De Zuid-Hollander is de jongste leidsman op de lijst met 26 namen.

Naast Nijhuis verdwijnen ook de Noor Svein Oddvar Moen en de plotsklaps gestopte Brit Mark Clattenburg van de elitelijst. Italië is met vier arbiters het best vertegenwoordigd op het hoogste scheidsrechtersniveau.

Op het tweede niveau heeft Nijhuis gezelschap van zijn landgenoten Kevin Blom en Serdar Gözübüyük. Eén treetje lager fluit Pol van Boekel. Dennis Higler behoort tot de vierde categorie.

Tip de redactie