ADO Den Haag en FC Utrecht openen nieuw Eredivisie-seizoen

ADO Den Haag en FC Utrecht openen op vrijdag 11 augustus het nieuwe seizoen van de Eredivisie.

Dat blijkt uit het conceptprogramma dat de KNVB dinsdag officieel presenteert, maar nu al te achterhalen valt op de website van de bond. Tijden zijn nog niet bekend.

Op de eerste speelronde staat direct een topduel op het programma. PSV neemt het op zaterdag 12 augustus thuis op tegen AZ.

Die dag gaat Ajax op bezoek bij Heracles Almelo. Landskampioen Feyenoord speelt een dag later thuis tegen FC Twente.

Toppers

Zondag 17 september wordt de eerste grote topper gespeeld. PSV ontvangt dan Feyenoord. Zondag 22 oktober staat Feyenoord-Ajax op het programma. Op zondag 10 december ontvangen de Amsterdammers PSV.

Op de eerste speeldag na de winterstop krijgt Ajax Feyenoord op bezoek. Zondag 25 februari staat Feyenoord -PSV geprogrammeerd. De laatste topper is op 15 april die tussen PSV en Ajax.

De laatste speelronde van het seizoen is op zondag 6 mei. Het seizoen moet extra vroeg klaar zijn, vanwege het WK in Rusland. De internationals die dat toernooi spelen, moeten op 21 mei zijn vrijgegeven.

Europees voetbal

De KNVB heeft geprobeerd bij het maken van het conceptprogramma zo veel mogelijk rekening te houden met de clubs die Europees voetbal spelen. Clubs krijgen in principe 72 uur rust tussen een Europese wedstrijd en duel in de Eredivisie. 

Feyenoord, Ajax, Vitesse, PSV en FC Utrecht zijn komend seizoen Europees actief. Een club die op donderdag in de Europa League speelt, krijgt een late wedstrijd op zondag (14.30 uur of 16.45 uur) toegewezen.

"Bij het competitieprogramma staan de sportieve belangen van clubs altijd voorop, maar ook de openbare orde en commerciële afspraken zijn uiteraard van belang. Met deze aspecten in het achterhoofd gaan we in overleg met politie, gemeenten en zendgemachtigden. Dit programma is hier het resultaat van", aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB.

Lees meer over:
Tip de redactie