Doelman Hahn verruilt Feyenoord voor sc Heerenveen

Doelman Warner Hahn verhuist van Feyenoord naar sc Heerenveen. De 24-jarige Rotterdammer volgt de vertrokken Erwin Mulder op onder de lat in het Abe Lenstra-stadion.

Hahn verbond zich maandag voor drie jaar aan de Friese club. Hij stond de afgelopen drie jaar onder contract bij Feyenoord, maar tot een debuut in de Rotterdamse hoofdmacht kwam het niet.

Hahn liet zich in zijn eerste seizoen verhuren aan PEC Zwolle, waarmee hij de finale van het toernooi om de KNVB-beker haalde.

Tijdens zijn tweede seizoen bij Feyenoord liep Hahn, kort nadat hij zijn contract had verlengd tot medio 2019, een zware knieblessure op.

De voormalige jeugdinternational maakte eind vorig jaar zijn rentree. Hahn speelde de tweede seizoenshelft op huurbasis bij Excelsior, waar hij met sterk keeperswerk een behoorlijk aandeel had in het lijfsbehoud van de Kralingse ploeg in de Eredivisie.

Doorgroeimogelijkheden

Bij Feyenoord was de kans op speeltijd gering met Brad Jones, Kenneth Vermeer en de talentvolle Justin Bijlow als concurrenten. Hahn, die in de belangstelling stond van heel wat clubs, koos daarom voor een overstap naar Heerenveen. "Dit is een mooie club die past bij mijn ambities."

Technisch manager Gerry Hamstra van Heerenveen is op zijn beurt blij met Hahn. "Warner is een keeper met een goede persoonlijkheid, die uitstekend in ons profiel past. Hij is een doelman van midden twintig met doorgroeimogelijkheden."

Tip de redactie