Van Veldhoven keert als technisch directeur terug bij Roda JC

Harm van Veldhoven keert als technisch directeur terug bij Roda JC. De 54-jarige tot Belg genaturaliseerde Nederlander tekent een contract voor onbepaalde tijd in het Parkstad Limburg Stadion.

"Ik heb er heel veel zin in. Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Roda JC en ik hoop dat die tijd weer terugkomt", zegt Van Veldhoven maandag tegen L1.

De inwoner van het Belgische Wezel komt over van FC Eindhoven, waar hij anderhalf jaar lang de functie van technisch manager bekleedde.

Van Veldhoven volgt bij Roda JC de in april vertrokken Ton Caanen op en stelt zichzelf ten doel om de Limburgse club vooral uit de financiële zorgen te houden.

"Ik wil handelen naar het budget dat ik heb. Belangrijk is om nuchter en realistisch te blijven en om de continuïteit bij Roda JC terug te brengen."

Play-offs

Van Veldhoven was tussen 2009 en 2012 als trainer werkzaam bij Roda JC. Hij bereikte met de Kerkradenaars onder meer de play-offs om Europees voetbal en hij wist de club te behoeden voor degradatie.

Afgelopen seizoen stelde Roda JC ternauwernood een langer verblijf in de Eredivisie veilig. Vlak na het ontslag van coach Yannis Anastasiou won de ploeg in de finale van de play-offs van MVV Maastricht.

De Limburgse club heeft nog geen oefenmeester aangesteld voor het komende jaargang.

NEC

Ook NEC stelde maandag een nieuwe technisch directeur aan. Remco Oversier komt over van RKC Waalwijk, waar hij wekzaam was als algemeen directeur. 

De 34-jarige Oversier trad in 2013 aan als algemeen directeur bij de Brabantse club. Daarvoor was hij werkzaam als hoofd jeugdopleiding van de gezamenlijke afdeling van RKC en Willem II.

Oversier volgt bij NEC technisch manager Edwin de Kruijff op, die tot 1 juli zijn werkzaamheden aan hem over zal dragen. Na de degradatie van de Nijmeegse club vorige maand naar de Jupiler League maakte De Kruijff al bekend dat hij ging vertrekken bij NEC.

Lees meer over:
Tip de redactie