Fransen blijven ondanks zeperd tegen Zweden vol vertrouwen

De blunder van Hugo Lloris tegen Zweden heeft het zelfvertrouwen van de Fransen niet aangetast. De ervaren doelman schoof de bal vrijdag in het WK-kwalificatieduel met Zweden zo in de voeten van Ola Toivonen, die zijn land de 2-1 zege bezorgde.

De Fransen stonden daardoor de koppositie in groep A af aan Zweden, al is dat op doelsaldo. Oranje volgt op drie punten van beide landen na de ruime overwinning op Luxemburg.

Door de zeperd van 'Les Bleus' in Solna is het duel van eind augustus tussen Frankrijk en Oranje voor beide landen cruciaal. Nederland heeft ineens weer zicht op de groepswinst, terwijl de verliezend EK-finalist bij nieuw puntenverlies naar de derde plaats kan zakken.

"We hebben nog vier wedstrijden en moeten er alles aan doen om die ook alle vier te winnen", zei aanvaller Antoine Griezmann na het duel met L'Equipe. "We kunnen ons geen fouten meer veroorloven. Dit is ook voetbal. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we volgend jaar zomer gewoon in Rusland aanwezig zijn."

Zijn aanvalspartner Olivier Giroud, in Solna op fraaie wijze goed voor de 0-1, is vol vertrouwen. "Het zal iets langer duren voor we gekwalificeerd zijn, maar we gaan het gewoon halen."

Lloris

Lloris ging na afloop door het stof vanwege zijn blunder. : Het was volledig mijn fout, maar fouten horen ook bij het spel. Helaas had het nu flinke consequenties."

"Ik moet mijn hoofd omhoog houden. Er resteren nog vier wedstrijden en we zijn sterk genoeg om het WK te halen. Na de zomer willen we bewijzen dat we de eerste plaats kunnen pakken."

Op 31 augustus speelt Oranje in Parijs tegen Frankrijk. Zweden moet op bezoek bij Bulgarije en Luxemburg ontvangt Wit-Rusland.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie