Roger Schmidt gaat aan de slag als trainer van de Chinese club Beijing Sinobo Guoan. De Duitse oefenmeester zou ook in beeld zijn geweest als opvolger van de vertrokken Peter Bosz bij Ajax.

​De 50-jarige Schmidt werd drie maanden geleden op straat gezet door Bayer Leverkusen, maar bezwijkt nu voor de Chinese miljoenen en tekent een contract tot het einde van het kalenderjaar 2019. Dat maakt de huidige nummer zeven van de Super League zaterdag wereldkundig.

Schmidt is in Beijing de opvolger van de vorige week ontslagen Spanjaard José Manuel Gonzalez Lopez. Hij wordt bij de 'Imperial Guards' herenigd met de Spaanse aanvaller Jonathan Soriano, met wie hij eerder samenwerkte bij Red Bull Salzburg.

Bij die Oostenrijkse club dwong Schmidt in 2014 een contract bij Bayer Leverkusen af. Met Red Bull Salzburg maakte hij onder meer indruk door Ajax in het seizoen 2013/2014 in de eerste knock-outfase van de Europa League over twee duels met 6-1 en aanvallend voetbal kansloos te laten.

Champions League

Bij 'Die Werkself' kende de Duitser vervolgens een voortvarende start. Hij plaatste zich met Leverkusen twee seizoenen op rij voor de Champions League, maar op 5 maart van dit jaar moest hij het veld ruimen na de vijfde nederlaag in zeven wedstrijden.

Na zijn vertrek bij Bayer werd Schmidt ook gelinkt aan het bondscoachschap van het Nederlands elftal, maar de Duitser liet al vroeg weten dat hij nog dagelijks op het veld wilde staan en dus geen trek had in een dienstverband bij de KNVB.

Zijn nieuwe club Beijing Sinobo Guoa staat na twaalf wedstrijden zevende in de Super League, met al zestien punten achterstand op de fiere koploper Guangzhou Evergrande.