Feyenoord gaat van start met meisjesteams

Feyenoord gaat volgend seizoen met twee meisjesteams deelnemen aan de voetbalcompetitie.

De club zet hiermee een eerste stap naar het opzetten van een meisjesacademy en op termijn deelname aan de Eredivisie Vrouwen.

De meeste speelsters zijn afkomstig uit de verschillende wijken op Rotterdam-Zuid en ontdekt via projecten als de Feyenoord Street League en Scoren in de Wijk, zo meldt de club.

Een aantal meisjes stroomt door vanuit de speciale meidenmodule van Feyenoord Soccer Schools.

Nieuw hoofdstuk

"We lopen al jaren rond met het plan om met meidenvoetbal te starten, maar om praktische redenen is het niet eerder gelukt om te beginnen", aldus woordvoerder Ton Strooband van Feyenoord.

"Nu dus eindelijk wel. Dit is een mooi nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van onze club. We zijn ervan overtuigd dat dit voor veel meisjes een extra stimulans zal zijn om in beweging te komen."

Laatste stap

In eerste instantie worden een Onder 13 en Onder 15 team ingeschreven. Binnen een aantal jaren moet dat worden uitgebouwd naar een academy waarin alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn. Als dat gerealiseerd is, hoopt Feyenoord ook de laatste stap, deelname aan de Eredivisie Vrouwen, te realiseren.

De club denkt daar tenminste nog drie jaar voor nodig te hebben. Ajax, PSV, Twente, Heerenveen, Ado Den Haag, PEC en Telstar hebben al een vrouwenteam in de Eredivisie Vrouwen.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie