Patrick Kluivert vertrekt als technisch directeur van Paris Saint-Germain, zo bevestigt de Franse topclub vrijdag,

De oud-topspits van onder meer Ajax en FC Barcelona ging in juli vorig jaar aan de slag bij de Franse topclub. "De club bedankt Patrick Kluivert voor de professionaliteit die hij heeft getoond. We wensen hem het beste in de uitdagingen die hij de komende jaren zal aangaan", schrijft PSG in een korte verklaring op zijn website.

Vorige week werd Antero Henrique aangesteld als zogeheten sportief directeur bij de club uit Parijs. PSG zou Kluivert daarna een andere functie hebben aangeboden, maar die heeft hij geweigerd.

De 40-jarige Amsterdammer was het afgelopen seizoen verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid van de club. Ook bemoeide hij zich met de voetbalschool van PSG.

Samenvatting: Barcelona toch door na historische 6-1 zege op PSG
Samenvatting: Barcelona toch door na historische 6-1 zege op PSG

Tegenvallend

Voorzitter Nasser Al-Khelaifi zei bij de aanstelling van Henrique dat de Portugees moet zorgen voor een ''nieuwe dynamiek" en de sterren van de toekomst gaat opsporen.

De rol van Kluivert zou veranderen door de komst van Henrique. Daar zag de 79-voudig international van Oranje geen heil in, aldus de Franse sportkrant L'Équipe.

PSG beleefde een tegenvallend seizoen. De formatie van trainer Unai Emery moest de landstitel afstaan aan AS Monaco en liet zich in de achtste finales van de Champions League aftroeven door FC Barcelona.

Na een 4-0-zege in Parijs ging de Franse ploeg in Camp Nou met 6-1 onderuit, waardoor PSG werd uitgeschakeld.